روان کاوی چیست و برای چه کسانی مفید است ؟

psychoanalysis-useful-pezeshkashna-one.jpg

روان کاوی چیست ؟ چه تفاوتی با روانشناسی دارد؟ دوره درمان در روانکاوی به چه صورت بوده و چقدر زمان می برد؟ در روان کاوی تمرکز روانکاو بر روی چه موضوعاتی است و …. همانطور که می دانید روانکاوی یک درمان و یک تئوری است که برای رفع افسردگی و اختلالات اضطرابی انجام می شود. در این مطلب رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی قصد دارد تا این موضوع را به چالش کشیده و همه آنچه که لازم است یک فرد در این مورد بداند را عنوان کند. پیشنهاد می کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

روان کاوی چیست؟

هر انسان از دو بخش مجزا به نام جسم و روان تشکیل شده است. جسم ما همین شکل فیزیکی ماست و به علت دیده شدن با چشم، دریافت ملموس تری از آن داریم. اما روان هر فرد بسیار عمیق و پیچیده تر از جسم است. زمانی که صحبت از روانکاوی به میان می آید، اکثر مردم به یاد فروید و عقاید او در این زمینه می افتند.

یکی از اصلی ترین عقاید فروید این است که هر انسانی دارای افکار، احساسات، خاطرات و خواسته و ناخواسته هایی است که در ناخودآگاهش جا دارد و بسیاری از تصمیمات جاری با همین ناخودآگاه اتخاذ می شود، بدون اینکه فرد نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشد. هدف از روان کاوی رهایی از احساسات سرکوب شده است.

به بیانی دیگر روانکاوی یک درمان روانشناختی پیشرفته است که به افراد در رفع مشکلات و مسائل روانی شان کمک می کند. اکثر افراد در مورد خود و جهان پیرامونشان به شکل طولانی مدت دچار مشکل شده اند. راههای زیادی برای درمان های کوتاه وجود دارد. اما روان کاوی تنها راهی است که به شکل عمیق به این موضوع می پردازد.

چه زمانی باید به روانکاو مراجعه شود؟

همانطور که پیش تر هم به آن اشاره کردیم، اغلب مشکلات افراد ریشه در دوران کودکی دارد. بسیاری از روانشناسان و مشاوران راه حل های درمانی بسیار مفیدی ارائه می کنند که می تواند مشکل شما را رفع و حالتان را خوب کند. اما متاسفانه با گذشت مدتی دوباره اتفاق دیگری یا همان اتفاق احساسات قبلی را زنده می کند.

در ای شرایط لازم است تا شما از یک روانکاو کمک بگیرید. روان کاو به شما کمک می کند تا با برگشت به گذشته و مرور خاطرات دوران کودکی ریشه و علت این احساسات را کشف کرده و به کمک راه حل های درمانی موثر، ریشه را از بین ببرید. در این صورت شما قادرید تا از تکرار احساسات ناخوشایند در طول گذر زمان پیشگیری کنید.

تاریخچه ظهور علم روان کاوی

فروید و نظر او مبنی بر اینکه درصد بالایی از مسائل ریشه در سطوح زیرین ناخودآگاه داشته و لازم است تا به دنبال علت آنها در سطح ناخودآگاه خود بگردیم، دیدگاه جدیدی در علم روان کاوی ایجاد شد، به این ترتیب فروید پا به عرصه علم روانکاوی گذاشته و روان کاوی هم وارد حوزه بسیار بزرگ و پیچیده ناخودآگاه شد.

روان کاوی نیاز به تخصص و مهارت متفاوت و بسیار فراتر از دیگر رشته های حوزه روان درمانی مانند ممدکاری اجتماعی، روانشنانی و …. دارد. برای پیش رفتن در این روش درمانی لازم است تا جلسات زیادی را با روان کاو خود گذرانده و همه چیز را با او در میان بگذارید. زیرا ناخودآگاه علاقه زیادی به پنهان ماندن دارد.

روان کاوی چیست ؟
روان کاوی چیست ؟

روانکاو چگونه به ما کمک می کند؟

علم روان کاوی یک علم تخصصی است که در آن روانکاو با پیش فرض اینکه مشکلات مراجعه کننده پیچیده تر از آن است که به نظر می آید، به آنها کمک می کند تا مشکلات و مسائل خود را فراتر از سطح خودآگاه خود بررسی کنند. روانکاو با روش های خاص خود به فرد کمک می کند تا به ناخودآگاه خود ورود کرده و ریشه مشکلات را کشف کند.

روان کاوی به علم گفتگو درمانی هم شهرت دارد. بنابراین روانکاو به مراجعه کننده کمک می کند تا با سفر به ناخودآگاه خود ریشه بسیاری از احساسات سرکوب شده، ترس ها، نگرانی ها و … را بشناسد و بتواند آگاهی و بینش لازم را در مورد محرک هایی که در عمق ناخودآگاه بوده و بر رفتار و زندگی کنونی او تاثیر می گذارد را پیدا کند.

روانکاو حین صحبت کردن با مراجعه کننده، بیشتر از آنکه گوینده باشد، شنونده است. وی با برقراری ارتباط موثر با مراجعه کننده و انتقال عاطفه و بینش لازم و تحلیل و تفسیر آنچه که بدون محدودیت از مراجعه کننده خود می شنود، سعی می کند موضوع را تحلیل کرده و درک حاصله را به شکلی انتقال دهد که فرد بتواند آن را هضم نماید.

فرق روانشناس و روانکاو

روانکاوی شاخه ای از روانشناسی بالینی است و به طور کلی می توان آن را یکی از تکنیک های اصلی روانشناسی دانست. اما رون کاوی نوع خاصی از روان درمانی است که بر اساس عقاید و نظریه های فروید گسترش یافته است. در واقع هم روانکاوان و هم روانشناسان با طرح سوال هایی سعی می کنند تا ریشه موضوعات را پیدا کنند.

اما تفاوت این دو رشته در سوالات و همچنین راهکارهایی است که ارائه می دهند. روانشناسان معتقدند که با استفاده از راهکارهای خاص فرد می تواند کنترل افکار و احساسات خود را در دست گرفته و بر ترس و افسردگی خود غلبه کند. این رویکرد آینده نگر بوده و نظر غالب این است که با کنترل افکار، احساس قابل کنترل است.

اما فرق دیگر در این است که روانکاو طور دیگری موضوع را بررسی می کند. وی معتقد است که دلیل اتفاقات ناخوشایند، پیچیده تر بوده و ریشه در ناخودآگاه و دوران کودکی ما دارد. پس به جای تغییر احساسات باید احساسات مرجع را شناسایی و آن ها را درک کرد. حتی مقاومت بیمار به درمان را هم مرتبط با ناخودآگاه می داند.

در این روش درمانی، بیمار در جای راحتی نشسته یا دراز می کشد و شروع به تعریف خاطرات و تجربیاتی می کند که در آن ها احساسات ناخوشایند گیر کرده و با وجود گذشت زمان، موقعی که یاد آنها می افتد باز هم احساس ناخوشایند را تجربه می کند. با تعریف خاطرات، روانکاو می تواند الگوهای تکرار شونده را پیدا و درمان کند.

مسیری که در روان کاوی طی می شود!

حالا که متوجه شدیم روان کاوی چیست ، نوبت آن رسیده تا در مورد مسیری که در روان کاوی سپری می شود بیشتر صحبت کنیم. همانطور که پیش تر از این گفتیم، روانکاو بیشتر از این که صحبت کند، یک شنونده فعال است. مهمترین کاری که روانکاو انجام می دهد، گوش دادن و تحلیل کردن است.

در حالی که مراجعه کننده، به دور از هر گونه محدودیتی از احساسات، عواطف، تجربیات و رویاهای خود سخت می گوید، روانکاو دنبال رویدادها با الگوهای تکرار شونده در گذشته و اتفاقاتی است که بیمار تجربه کرده است. طبق علم روانکاوی این الگوهای تکرار شونده، ریشه مسائل و مشکلاتی هستند که بیمار تجربه می کند.

روانکاو با برگزاری ۳ تا ۴ جلسه در هفته به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه و در صورت لزوم بیشتر، تجربیات و موضوعات مطرح شده از سوی بیمار را شنیده، آنها را یادداشت کرده و به درستی تحلیل می کند. در این مسیر روانکاو با حفظ رازداری به بیمار کمک می کند تا عوامل ناخودآگاهی که عامل کنترل رفتارهای اوست را پیدا و درک کند.

روان کاوی چیست ؟
روان کاوی چیست ؟

چه مشکلاتی که با روان کاوی قابل درمان است؟

بهتر است بدانید بسیاری از مشکلات دوران بزرگسالی و حتی کودکی به کمک روانکاوی قابل درمان است. و جالب اینکه اگر این مشکلات به طور کامل با روانکاوی درمان شوند، احتمال برگشتشان بسیار کم است. این مشکلات عبارتند از:

  • استرس و اضطراب
  • افسردگی
  • حملات پنتیک
  • رفتارهای وسواسی
  • اختلالات جنسی
  • مشکلات عزت نفس
  • ترس های فوبیایی
  • مشکلات مرتبط با اشتها
  • رفتارهای خود ویرانگر
  • مشکلات مربوط به روابط عاطفی.

چه زمانی باید به روانکاو مراجعه شود؟

حتما متوجه شدید که علم روان کاوی سعی در یافتن ریشه مسائل در اتفاقات و تجربیات گذشته و شناخت الگوهای تکرار شونده در زندگی بیمار دارد. این تکنیک یکی از بهترین روش های کاربردی و موثر برای افرادی است که با مشکلات عمیق و ریشه ای درگیر بوده و دنبال این هستند که یک راه حل قطعی و دائمی پیدا کنند.

ممکن است با کمک روش های مشابه برخی از موضوعات به صورت مقطعی رفع شود و یا اینکه با استراتژی ها یا تکنیک های خاص، احساسات بهتری در فرد ایجاد کرد و زندگی او را به صورت مقطعی بهبود داد. اما آنچه مسلم است، موضوع به صورت ریشه ای و اساسی رفع نخواهد شد و احتمال تکرار موارد مشابه در آینده وجود دارد.

افراد با مسائلی روبرو هستند که اگر اساس آن کشف نشود، معضل رفع نخواهد شد. روانکاوی قادر است تا ریشه اکثر رفتارهای نامتعادل، وسواس گونه، عقده ها و مشکلاتی که به شکل تکرار شونده، در زندگی افراد رخ می دهند را بیابد. با این احتساب زمانی که در پی حل ریشه ای مشکلات خود هستیم باید به روانکاو مراجعه کنیم.

سخن پایانی

رویکرد روان کاوی از مهمترین رویکردها درعلم روانشناسی است، که صورت بنیادی ریشه موضوعات و مسائل بیماران را کشف کرده و آنها را از بین ببرد. در این رویکرد، روانکاو سعی دارد تا به کمک تحلیل رویاها و تجربیات با ناخودآگاه ارتباط گرفته و به این ترتیب با آگاهی یافتن دلایل ایجاد کننده را از بین ببرد.

تحریریه رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی

رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


تماس با ما

beautyashena@gmail.com

ایران

آخرین مطالب
p

هدف ما در رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی ارائه به روزترین و بهترین مطالب پزشکی و زیبایی در دنیا است. تا در کمترین زمان اطلاعات مورد نیازتان را بیابید.
و نیز افراد به راحتی پزشک مورد نظر خود را بیابند. در این راستا بانک جامعی از اطلاعات بهترین پزشکان و مقالات زیبایی و سلامت را برای شما عزیزان آماده نموده ایم.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی محفوظ می باشد. طراحی و بهینه سازی توسط اف تی سنتر