بهترین روش درمان افتادگی پلک به نظر جراح پلک و زیبایی

droopy-eyelids-pezeshkashna.jpg

افتادگی پلک

افتادگی پلک یکی از مشکلات زیبایی و درمانی در سنین پیری و گاهاً میانسالی و حتی کودکی است. شاید در ابتدا این مشکل تنها از لحاظ زیبایی شما را آزار دهد، اما متاسفانه زمانی که به شدت آن افزوده می شود، بخشی یا تمام بینایی نیز تحت تاثیر قرار گرفته و به همین علت آزار آن تا چندین برابر افزایش پیدا می کند. تا انتهای این مطلب با رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی همراه باشید تا شما را با جامع ترین اطلاعات در مورد انواع افتادگی پلک و بهترین روش های درمانی از قبیل عمل افتادگی پلک ، بلفاروپلاستی و….آشنا کنیم.

افتادگی پلک چیست؟

چشم یکی از مهمترین اعضای صورت است که نقش مهمی در گیرایی و جذابیت افراد دارد، به همین خاطر هر تغییری در آن می تواند تاثیر زیادی در چهره فرد بگذارد. از این رو است که اغلب افراد بر این باورند که داشتن چشم های زیبا یک پل ارتباطی بسیار مهم و اعتماد به نفس است.

در این میان شکل و حالت پلک ها نقش پررنگی دارند، وقتی پلک ها فاصله مناسبی از هم داشته باشند، چشمان شما بزرگتر و گیراتر می شوند. به همین علت است که هر گونه افتادگی هر چند کوچک بر زیبایی افراد تاثیر می گذارد.

زیرا پلک های افتاده چشم ها را خسته، خواب آلود، ناراحت و البته کوچکتر از حالت طبیعی خود نشان می دهند. متاسفانه افتادگی پلکها یکی از اولین نشانه های بالا رفتن سن است که زیبایی و شادابی چهره را از بین می برد.

علت افتادگی پلک

در واقع افتادگی پلکها می تواند به مرور زمان، بر اثر یک حادثه و یا حتی به صورت مادرزادی اتفاق بیفتد. اما در اغلب موارد با بالا رفتن سن، بافت های زیر پوست از قبیل بافت های چربی و ماهیچه ها سفتی و استحکام اولیه خود را از دست داده و باعث می شوند تا پوست حالتی شل و افتاده به خود بگیرد.

گاهی اوقات آناتومی چهره فرد ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی برای عضلات بالابرنده پلک شود. همچنین اختلالات عصبی، تومورهای چشم و یا برخی از بیماری های سیستماتیک مانند دیابت می توانند از دیگر علل بروز این عارضه باشند.

علت افتادگی پلک در کودکان

گاهی کودکان به صورت مادرزادی یا بر اثر یک سانحه یا اتفاق دچار افتادگی پلک می شوند. کودکان با افتادگی پلک متوسط تا شدید نیاز به جراحی پلک دارند، تا چشم ها وضعیت مناسبی پیدا کنند. تاخیر یا ناتوانی در افتادگ پلک می تواند به تنبلی چشم (کاهش بینایی در یک چشم) و یا بینایی نامطلوب منجر شود.

به همین علت بسیار مهم است که کودکان مبتلا به افتادگی پلکها حتی در موارد خفیف به صورت سالیانه به پزشک مراجعه کنند. زیرا گاهی با بیشتر شدن سن کودک ممکن است شکل چشم ها تغییر کرده و مشکلات بینایی ناشی از افتادگی پلک تشدید شوند.

عمل افتادگی پلک
عمل افتادگی پلک

چرا لازم است تا افتادگی پلک حتماً درمان شود؟

خیلی از افراد به سادگی از کنار افتادگی پلک گذشته و ادعا می کنند زیبایی چندان برایشان مهم نیست. اما بهتر است بدانید انجام جراحی پلک یا بلفاروپلاستی یکی از لازمه های سلامتی است. زیرا زمانی که پلک ها دچار پوست اضافه و افتاده می شوند.

به وزنشان اضافه شده و به همین خاطر به ماهیچه های بالابرنده پلک فشار بیشتری وارد می کنند. حال ماهیچه هایی که در طی روز هزاران بار وظیفه بالا و پایین بردن پلک ها را دارند، ناچارند برای تحمل این عدم تعادل و وزن بیشتر، فشار بیشتری را وارد کنند. همین عامل باعث خستگی این ماهیچه ها می شود.

از سویی دیگر افتادگی پلک جلوی دید را گرفته و بدون اینکه فرد متوجه باشد، میدان دید او کاهش پیدا می کند. این مورد علاوه بر اینکه موجب خستگی چشم ها می شود، در صورتی که شدید باشد می تواند در انجام بسیاری از کارهای روزانه از جمله رانندگی، برای فرد خطر آفرین باشد.

علائم افتادگی پلک

بارزترین علامت افتادگی پلک خود افتادگی پلک است. اما از دیگر علائم این بیماری می توان به عقب خم کردن سر برای ایجاد دید بهتر و یا دشواری در باز کردن چشم ها اشاره کرد.

خستگی چشم، دوبینی و یا انحراف چشم نیز از نشانه های پتوز به شمار می روند. البته برای تشخیص بهتر این بیماری اغلب اوقات پزشک عکس چهره جدید بیمار را با عکس ده سال پیش او مقایسه می کند، تا از این طریق تغییرات پلک را بررسی کند.

انواع افتادگی پلک

  • پزشکان افتادگی پلک را با توجه به علت آن طبقه بندی می کنند، بر این اساس ما با چندین نوع افتادگی پلک مواجه هستیم؛
  • افتادگی پلک عصبی یا نوروژنیک: در این حالت از افتادگی پلک عصب های متصل به عضلات دچار آسیب شده اند.
  • افتادگی پلک آپونوروز: در این مشکل تاندون مسئول بالا بردن پلک کشیده یا ضعیف شده است.
  • افتادگی پلک میوژنیک: این مشکل به افتادگی پلک و شل شدن ناشی از مشکل دار بودن عضله بالابرنده پلک اشاره دارد.
  • افتادگی پلک مکانیکی: در این مشکل وزن و سنگینی پلک به حدی است، که عضلات بالابرنده نمی توانند آن را بلند کنند.

بهترین روش درمان افتادگی پلک

چنانچه فرد با علائم افتادگی پلک خفیف مواجه باشد، درمان ضرورتی ندارد. در غیر این صورت روش درمان با توجه به علل افتادگی پلکها تعیین می شود. در برخی از موارد برای درمان افتادگی پلک عینک های مخصوص تجویز می شود که پایه های آن پلک را بالا نگه می دارند.

اما در موارد متوسط تا شدید پزشکان معتقدند که جراحی بهترین روش درمان افتادگی پلکها است. در این روش، جراح عضلات کشنده را برای بهبود و تسریع در جابجایی پلک ها تقویت می کند. برای افتادگی پلک های بسیار شدید levator جراح پلک را به عضلات ابرو متصل می کند.

این تکنیک این امکان را فراهم می کند که عضلات پیشانی در بلند کردن پلک جایگزین عضلات levator شوند. پزشکان برای اجرای اعمال مورد نیاز برای درمان افتادگی پلک از تکنیک های مختلفی از قبیل عمل بلفاروپلاستی و جراحی پتوز استفاده می کنند.

هر کدام از این جراحی ها برای موارد خاصی مورد استفاده قرار می گیرند که در ادامه به تفصیل در مورد آن ها صحبت خواهیم کرد.

بلفاروپلاستی

بلفاروپلاستی به معنای جراحی پلاستیک پلک است، این جراحی یکی از عمل های زیبایی بسیار پرطرفدار است که به منظور زیبایی و بهبود دید افراد انجام می شود. در این عمل تمامی پوست اضافی که در اطراف چشم وجود دارد کشیده شده و مقداری از آن هم برداشته می شود.

علاوه بر آن بلفاروپلاستی می تواند چین و چروک اطراف و پف بالا و پایین چشم را رفع کند. در واقع با عمل بلفاروپلاستی پلک بالا پوست اضافه برداشته می شود تا پلک حالت طبیعی پیدا کرده و چشم ها درشت تر دیده می شوند.

اما در بلفاروپلاستی پلک پایین جراح با برداشتن کیسه های چربی جمع شده در زیر پوست کمک می کند تا ورم و پف زیر چشم ها رفع شوند. به همین علت گاهی به عمل پلک پایین جراحی پف زیر چشم هم اطلاق می گردد. البته در صورت نیاز به برداشتن پوست اضافه پلک پایین، می توان چین و چروک زیر چشم را هم از بین برد.

برخی از افراد از عمل بلفاروپلاستی برای اعمالی مانند درشت کردن چشم و یا رفع حالت چشم بادامی یا چشم شرقی نیز استفاده می کنند. در این تکنیک پزشکان به کمک جراحی پرده اضافی که در گوشه داخلی چشم وجود دارد را برداشته و از این طریق چشم ها را از حالت کشیده و بادامی به صورت درشت در می آورند.

عمل افتادگی پلک
عمل افتادگی پلک

محل برش در بلفاروپلاستی پلک پایین و بالا

یکی از مهمترین نگرانی های افراد در انجام جراحی بلفاروپلاستی محل بخیه است. اما بهتر است بدانید با توجه به این که در اغلب موارد جراح از لیزر برای ایجاد برش در این جراحی استفاده می کند، برش های ایجاد شده بسیار ظریف هستند.

علاوه بر این در عمل افتادگی پلک بالا برش در محل چین خوردگی انجام می گردد. به همین علت بعد از بهبودی اثر بخیه بر روی پلک به سختی دیده می شود. خصوصاً زمانی که چشم ها در حالت باز هستند.

در عمل بلفاروپلاستی پلک پایین چنانچه میزان چربی زیاد نبوده و چروک و افتادگی پلک نیز محسوس نباشد، می توان برش لازم را در پشت پلک پایین ایجاد کرد و از این طریق کیسه های چربی زیر چشم را خارج کرده تا پف زیر چشم رفع شود. با این روش هیچ جای بخیه ای بر روی صورت باقی نمی ماند.

اما در صورتی که چربی زیر چشم زیاد باشد و در زیر ناحیه زیر چشم افتادگی و چین و چروک دیده شود، لازم است کمی پوست پلک کوتاه شود. برای این منظور جراح خط برش را درست زیر خط رویش مژه پلک پایین انجام می دهد. از این رو خط برش بعد ار بهبود به راحتی دیده نمی شود.

عمل پتوز چگونه انجام می شود؟

عمل پلک افتاده یا پتوز یک جراحی آسان و بدون درد است، که معمولاً حدود یک ساعت و نیم طول می کشد. این جراحی را می توان با بی حسی موضعی در کلینیک هم انجام داد. اما از آنجایی که برخی از افراد به علت ترس از ابزار جراحی و موارد دیگر نمی توانند در تمامی مراحل عمل بی حرکت بمانند.

می توان این جراحی را در بیمارستان و با بی هوشی عمومی انجام داد. برای اجرای این جراحی ابتدا بر روی پلک بالا برش هایی ایجاد می شود. از آنجایی که این برش ها با لیزر انجام می گیرند، بنابراین بسیار ظریف بوده و نتیجه نهایی رضایت بخش است.

سپس پوست و در صورت وجود چربی اضافه پلک برداشته می شود. در واقع با این کار هم پف پلک رفع و هم پلک کوتاه تر می شود و در نهایت پوست پلک بخیه می خورد.

تفاوت جراحی پتوز و بلفاروپلاستی

در عمل افتادگی پلک بلفاروپلاستی تمرکز بر روی برداشتن پوست اضافی پلک بالا است. در واقع این عمل بیشتر به دلیل زیبایی انجام می شود. البته برخی از افراد از کودکی دارای پوست اضافه در ناحیه پلک هستند، اما غالباً این مشکل در بزرگسالان بیشتر دیده می شود.

زیرا افزایش سن یکی از مهمترین دلایل بروز افتادگی پلک است. عمل بلفاروپلاستی یا همان عمل پلک افتاده قادر است، تا از جنبه زیبایی و جوانسازی این مشکل را رفع کند.

اما زمانی که صحبت از درمان پتوز یا عمل پلک برای رفع افتادگی پتوز به میان می آید، هدف ما رفع مشکلات ماهیچه های بالابرنده پلک است. زیرا زمانی که این ماهیچه ها نتوانند وزن پلک را تحمل کرده و کار خود را به درستی انجام دهند، پلک دچار افتادگی می شود.

هدف اصلی از جراحی پتوز اصلاح این ماهیچه ها و سپس برداشت بافت های اضافه است. معمولاً افتادگی پتوز بیشتر به دلایل مادرزادی و یا بر اثر بیماری، تصادف، ضربه و یا دیگر عوامل ناشناخته اتفاق می افتد. در هر صورت عمل افتادگی پلک یک درمان بسیار مناسب و استاندارد برای پتوز می باشد.

عمل افتادگی پلک
عمل افتادگی پلک

آیا می توان برای درشت کردن چشم ها پلک ها را کوتاهتر کرد؟

برخی از افراد می خواهند حین انجام جراحی های زیبایی پلک، پلکشان کوتاه تر شود تا بدین واسته چشم هایشان نمای درشت تری پیدا کند. اما بهتر است بدانید که یک جراح متخصص و با تجربه هرگز این کار را انجام نمی دهد. زیرا اگر پلک ها بیش از اندازه مجاز و استاندارد، کوتاه شوند، دیگر به طور کامل بسته نخواهند شد.

و این موضوع علاوه بر ایجاد خستگی، باعث خشکی چشم و حتی در برخی از موارد منجر به از دست رفتن بینایی فرد می شود. در واقع جراحی زیبایی پلک یک عمل استاندارد است که یک متخصص متبحر و کار بلد آن را در بازه های مشخص و تعریف شده ای انجام می دهد.

رفع افتادگی پلک از طریق جراحی تا چه حد موثر است؟

جراحی پلک افتاده یک روش موثر برای درمان بیماری های پلکی و همچنین جوانسازی و زیبایی چشم ها است. چه به علت افزایش سن و چه به علت عوامل دیگری از قبیل پتوز دچار افتادگی پلک شده باشید، موثرترین و استانداردترین درمان آن عمل پلک افتاده است.

به طور کلی جراحی برای رفع افتادگی پلک، جراحی سختی نیست اما گاهاً برخی از مراجعه کنندگان توقع و انتظار غیر واقع بینانه ای از این عمل دارند. برای برخی از افراد حتی ممکن است جراح درمان های دیگری را هم توصیه کند.

اما در نهایت با توجه به تفاوت واکنش بیولوژیکی و طبیعی افراد به عمل های جراحی، ممکن است نتیجه جراحی هر فرد با فرد دیگر به یک شکل نباشد و یا اینکه زمان آشکار شدن نتیجه نهایی برای همه در یک بازه زمان مشخص اتفاق نیفتد.

عوارض بلفاروپلاستی

در پاسخ به این سوال باید گفت که تمامی عمل هایی که انسان در آن ها دخیل است، ممکن است همواره با اشتباهات انسانی همراه باشد، از این رو نمی توان به طور قطع گفت که بلفاروپلاستی عوارضی ندارد.

اما به طور کلی در اغلب موارد عوارض بلفاروپلاستی دیده نشده است و همین عامل می تواند یک نکته مثبت برای انجام این عمل باشد. اما از شایع ترین عوارض بلفاروپلاستی که می تواند در اثر اشتباه پزشک رخ دهد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس کشیدگی در پوست به علت بریدن بیش از حد پوست پلک توسط جراح
  • به هم نرسیدن کامل چشم ها، در هنگام بسته شدن
  • عدم تقارن در چشم ها بعد از اجرای این عمل

سخن پایانی

مهمترین نکته برای کودکان و بزرگسالانی که دچار افتادگی پلکها شده اند این است که، این افراد باید به طور منظم برای معاینه چشم به پزشک مراجعه کنند تا تست بینایی سنجی با استفاده از اسلیت لمپ یا چارت معمولی به منظور تعیین شدت افتادگی پلک انجام شود.

طی این معاینات داده ها و نتایج به دقت بررسی می شوند تا علائم و سابقه افتادگی پلک مشخص و بهترین روش برای درمان آن انتخاب شود.

تحریریه رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی

رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


تماس با ما

beautyashena@gmail.com

ایران

آخرین مطالب
p

هدف ما در رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی ارائه به روزترین و بهترین مطالب پزشکی و زیبایی در دنیا است. تا در کمترین زمان اطلاعات مورد نیازتان را بیابید.
و نیز افراد به راحتی پزشک مورد نظر خود را بیابند. در این راستا بانک جامعی از اطلاعات بهترین پزشکان و مقالات زیبایی و سلامت را برای شما عزیزان آماده نموده ایم.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی محفوظ می باشد. طراحی و بهینه سازی توسط اف تی سنتر