بهترین انواع مدل پروتز سینه زنان به نظر جراح زیبایی

breast-augmentation-pezeshkashna-two.jpg

پروتز سینه

در حال حاضر پروتز سینه یکی از محبوب ترین جراحی های زیبایی در دنیا است. اما هنوز هم بسیاری از افراد با وجود تمایل زیاد به انجام این جراحی، اطلاعات مناسب و کاملی در مورد مزایا، معایب، عوارض و …. این جراحی ندارند. به همین خاطر رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی بر این شد تا در این مطلب ابتدا به طور مفصل در مورد انواع مدل پروتز سینه زنان و سایر اطلاعات مورد نیاز صحبت نماید. پس اگر شما هم جزء علاقمندان به جراحی پروتز سینه هستید پیشنهاد می کنیم این مطلب فوق العاده را تا انتها با دقت بخوانید.

پروتز سینه چیست ؟

در واقع پروتز سینه یک نوع جراحی زیبایی است که از آن برای ایجاد سینه های بزرگ و حجیم تر و یا بازسازی و جایگزینی سینه هایی که در اثر شیردهی، حامگی، سوء تغذیه، کاهش وزن شدید و یا عواملی مانند سرطان یا ضربه از بین رفته اند، استفاده می شود.

بزرگ کردن سینه به کمک پروتز یک عمل زیبایی ایمن با کمترین تهاجم است، که طی یک پروسه یک تا دو ساعت تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. ممکن است برخی از خانم هایی که به علت بیماری و یا پاره ای از موارد دیگر مجبور به استفاده از جراحی پروتز سینه هستند.

احساس ناخوشایندی نسبت به این عمل داشته و تصور کنند که شکل طبیعی بدن خود را از دست می دهند. اما بهتر است بدانید اکثر این افراد پس از عمل و با گذشت زمان احساس بسیار بهتری نسبت به این تغییرات پیدا می کنند.

انواع مدل پروتز از نظر شکل ظاهری

همان طور که ما شاهد انواع سینه زنان هستیم که از نظر فرم و شکل سینه ها در خانم های مختلف متفاوت است، پروتزهای سینه هم شکل و فرم مختلفی دارند. غالباً پروتزها به دو صورت گرد یا قطره اشکی تولید می شوند. پروتزهای گرد مخصوص خانم هایی است که علاقه زیادی به داشتن سینه های برجسته دارند.

اما پروتزهای قطره اشکی، به علت حالت طبیعی که برای سینه ایجاد می کنند، جزء متداول ترین پروتزها بشمار می روند. معمولاً خانم هایی که دچار کوچک بودن بیش از حد سینه، عدم تقارن سینه و یا فرم سینه نامطلوبی هستند، برای اصلاح و فرم دهی بهتر به سینه ها از پروتزهای قطره اشکی استفاده می کنند.

مقایسه انواع مدل پروتز سینه از لحاظ جنس و ماده تشکیل دهنده

در حال حاضر پروتزهای سینه از سه جنس مختلف آب نمکی، سیلیکونی و ثابت تولید می شوند. این پروتزها از نظر کیفی تفاوت زیادی باهم ندارند، اما از لحاظ جای برش، احساس راحتی با آن و هزینه عمل متفاوت از یکدیگر عمل می کنند. در واقع پروتزهای سینه آب نمکی با آب نمک استریل یا سالین پر شده و به شکل گرد هستند.

این پروتزها دارای جداره سیلیکونی و غیر قابل نفوذی هستند، اما چنانچه دچار پارگی شوند تخت و صاف شده و مایع درون آن ها توسط بدن جذب می شود و از آنجایی که این مایع به طور طبیعی در بدن وجود دارد، پس جذب آن توسط بدن مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی کند.

پروتزهای سیلیکونی از ترکیبات مختلف سیلیکون ساخته شده و مانند ژل چسبنده هستند. به همین خاطر دوام و امنیت بیشتری دارند و در صورت صدمه دیدن به جای اینکه پروتز پاره شده و مواد در بدن پخش شوند، ژل های درون پروتز فقط به فضای اطراف یا لایه های دیگر پروتز وارد می شوند.

علاوه بر این پروتزهای سیلیکونی از نظر حالت های لمسی بیشترین شباهت را به بافت سینه دارند. مجموع این عوامل باعث شده تا پروتزهای سینه سیلیکونی اولین انتخاب برای بسیاری از خانم ها باشند.

معرفی انواع مدل پروتز سینه
معرفی انواع مدل پروتز سینه

پاره شدن پروتز ثابت سینه

و اما پروتز ثابت سینه گونه ای از پروتز هستند که در صورت پاره شدن، باز هم هیچگونه تغییری در ظاهر آن ها ایجاد نخواهد شد. به همین خاطر به این پروتزها، پروتز دائمی سینه هم اطلاق می شود. این پروتزها به جای گرد بودن، دارای شکل بوده و قسمت پایین آن ها برجستگی بیشتری دارد.

با توجه به اینکه تراکم سیلیکون در پروتزهای سینه ثابت بالا است، در نتیجه این پروتزها سفت تر بوده و کمتر دچار آسیب می شوند. حال که با انواع مدل پروتز سینه زنان آشنا شدید، بهتر است، در مورد مزایا و معایب هر کدام از این پروتزها هم اطلاعات مناسبی کسب کنید.

زیرا زمانی که شما مزایا و معایب پروتزهای مختلف را بشناسید، به راحتی می توانید مناسب ترین و بهترین نوع را برای خود انتخاب کنید.

مزایا و معایب انواع مدل پروتز سینه

از مهمترین مزایای پروتزهای سینه آب نمکی می توان به هزینه پایین تر، نیاز به برش کوچک تر، نیاز کمتر به معاینه و مانیتورینگ اشاره کرد. اما در مورد معایب پروتزهای آب نمکی باید به لمس غیر طبیعی، احتمال خالی شدن خود به خود، احتمال تاثیرگذاری بیشتر روی بافت سینه و افزایش ریسک چین خوردگی بیشتر اشاره کرد.

از مزایای پروتزهای سیلیکونی می توان احتمال چین خوردگی کمتر، لمس طبیعی تر و کاهش خطر خالی شدن خود به خود و از معایب آن می توان به ایجاد برش بیشتر بر روی پوست، نیاز به معاینه و مانیتورینگ بیشتر و خطر پاره شدن بدون علامت را عنوان کرد.

خانم هایی که به کمک پروتزهای سیلیکونی سینه های خود را بزرگ تر می کنند، لازم است تا در ابتدا سه سال بعد و پس از آن هر دو سال یکبار عمل MRI انجام داده و از این طریق پارگی بی صدای پروتزهای سیلیکونی را بررسی نمایند.

و در انتها در مورد مزایای پروتزهای ثابت می توان مقاومت بالای آن ها نسبت به ضربه، ثابت بودن حالت و شکل زیبای آن را عنوان کرد. اما برای معایب این پروتز می توان مواردی از قبیل سفتی بیشتر پروتز نسبت به بافت سینه و نیاز به ایجاد یک برش بزرگتر برای جایگذاری پروتز اشاره کرد.

عمل جایگذاری پروتز در سینه به چه صورتی انجام می شود؟

برای جای دادن پروتز در سینه، نخست باید یک برش بر روی پوست سینه ایجاد شود. این برش بسته به اندازه پروتز، تکنیک جراحی و فرم سینه می تواند در محل های مختلفی از قبیل زیر هاله نوک سینه، زیر بغل، زیر سینه و بالای شکم انجام شود. پس از انجام برش، پروتز درون سینه کار گذاشته می شود.

بسته به شکل و فرم اولیه سینه می توان پروتز را دقیقاً زیر بافت نرم سینه جایگذاری کرد و یا اینکه آن را در پشت بافت ماهیچه ای سینه قرار داد. در خانم هایی که سینه کوچکی دارند غالباً پروتز در پشت عضلات سینه کار گذاشته می شود، چون که اگر پروتز زیر پوست سینه قرار بگیرد.

ممکن است در برخی از نقاط لبه های آن از زیر پوست مشخص شود. از طرفی دیگر در خانم هایی که دچار افتادگی سینه هستند، می توان پروتز را درست روی ماهیچه سینه و زیر بافت نرم و پوست سینه قرار داد. این کار به فرم گیری بهتر بافت افتاده سینه کمک می کند.

معمولاً پس از عمل، سینه کمی سربالا به نظر می رسد. اما نگران نباشید زیرا بعد از گذشت دو ماه که بیشتر ورم ها رفع شدند، کم کم سینه به سمت پایین آمده و شکل طبیعی به خود می گیرد. برای رسیدن به سایز و فرم مناسب سینه لازم است به توصیه های پزشک از قبیل استفاده همیشگی و درست از سوتین طبی عمل نمایید.

انتخاب شکل پروتز

انتخاب درست شکل، جنس و اندازه پروتز سینه یکی از مهمترین بخش های این جراحی به شمار می رود. زیرا هر کدام از این موارد می توانند بر روی شکل و نمای ایجاد شده در سینه تاثیر بگذارند، بنابراین یک انتخاب اشتباه می تواند شما را از هدفتان دور سازد.

در واقع پروتز بر اساس میزان برجستگی به سه مدل، پروتز با برجستگی کم، پروتز با برجستگی زیاد و پروتز با برجستگی خیلی زیاد و از نظر شکل ظاهری به دو دسته کلی اشکی و گرد تقسیم می شود. و همان طور که پیش تر گفته شد، پروتزهای گرد برای کسانی مناسب هستند که می خواهند سینه های خوش فرم و برجسته ای داشته باشند.

از طرفی دیگر پروتزهای قطره اشکی مناسب افرادی هستند که تمایل دارند پروتز سینه نمای طبیعی تری داشته باشد. علاوه بر این خانم هایی که بافت سینه آن ها خیلی کم است و یا اینکه بافت سینه ندارند و یا خانم هایی که دچار عدم تقارن یا نقص ظاهری در سینه های خود هستند، بهتر است از پروتزهای قطره اشکی استفاده کنند.

معرفی انواع مدل پروتز سینه
معرفی انواع مدل پروتز سینه

مدت ماندگاری پروتز سینه

یکی از مهمترین موارد در پروتز سینه توجه به ماندگاری آن ها است، زیرا علی رغم مقاوم بودن پروتزها، آن ها همیشگی نیستند و به مرور زمان دچار فرسودگی می شوند و این موضوعی است که بسیاری از افراد در مورد آن اطلاعی ندارند.

معمولاً در اثر گذر زمان پوسته خارجی پروتز کهنه و نازک شده و در نهایت از بین می رود، گرچه از نظر پزشکی تشخیص این فرسودگی بسیار مشکل است. در واقع پروتزهای سینه بسته به کیفیت و جنس، در برخی از نمونه ها بین ۷ تا ۱۰ سال و در برخی از نمونه های باکیفیت تر حدود ۲۰ سال ماندگاری دارند.

به همین علت اکثر پزشکان بر این عقیده هستند که ۱۰ الی ۱۵ سال بعد از عمل زمان تعویض پروتز سینه بوده و لازم است تا افراد برای انجام سونوگرافی و معاینه به پزشک متخصص مراجعه کنند. البته میزان تحرک فرد در میزان ماندگاری پروتزها موثر است.

به عنوان مثال خانم های ورزشکار، خصوصاً مربی های ایروبیک، سوارکاران، دوندگان ماراتون و … نسبت به خانم هایی که تمرین و تحرک کمتری دارند، بیشتر دچار فرسوده و پارگی پروتز سینه می شوند.

عوارض پروتز سینه

در صورتی که جراحی پروتز توسط یک پزشک ماهر و با تجربه انجام شود، این جراحی عملی ایمن است. اما با این وجود این عمل هم مانند سایر جراحی هایی که توسط انسان انجام می شود دارای عوارض مخصوص به خود است. که از مهمترین این عوارض می توان به:

  • خونریزی و تجمع خون
  • نامتقارن بودن سینه ها
  • جدا شدن زخم
  • تاخیر در بهبودی محل برش
  • قرار دادن غیر اصولی و نادرست پروتز در سینه
  • چین خوردگی پوست روی پروتز
  • جابه جایی پروتز به جهت های مختلف
  • درد ممتد
  • تجمع مایع اطراف پروتز
  • نشست یا پارگی جداره پروتز
  • ایجاد یک کپسول ضخیم اطراف پروتز
  • تغییر در حس نوک یا تمام سینه که ممکن است موقت یا دائم باشد.
  • عوارض بیهوشی عمومی
  • عفونت
  • جای اسکار غیر قابل قبول در محل برش جراحی
  • و احتمال نیاز به جراحی مجدد اشاره کرد. البته در صورت رعایت دقیق مراقبت های قبل و بعد از عمل می توان احتمال بروز عوارض عمل را به حداقل رساند.

شیردهی بعد از پروتز سینه

برای بسیاری از خانم ها این سوال مطرح است که آیا بعد از انجام جراحی پروتز می توان عمل شیردهی را انجام داد یا خیر؟ در عمل جایگذاری پروتز در سینه، به بافت طبیعی و قدیمی سینه هیچ آسیبی وارد نخواهد شد، در نتیجه مجاری شیردهی بدون هیچ گونه تغییری سر جای خود باقی می ماند.

به همین خاطر پروتزهای سینه در هر کجای سینه که قرار بگیرند، روی شیردهی خانم ها تاثیری نمی گذارند. با این وجود چنانچه برش لازم برای جایگذاری پروتز در سینه، دور هاله باشد ممکن است چند مورد از مجراهای شیری قطع شوند. این موضوع می تواند بر میزان شیر تولید شده و نحوه شیردهی تاثیر بگذارد.

از این رو اغلب جراحان ترجیح می دهند که برش مورد نیاز برای جایگذاری پروتز در سینه را در ناحیه زیر سینه ایجاد کنند تا علاوه بر آسیب کمتر به سینه، توانایی شیردهی هم به نحو مطلوبی حفظ شود. اما با این وجود غالباً توصیه می شود که بعد از بارداری و شیردهی برای عمل پروتز سینه اقدام شود.

معرفی انواع مدل پروتز سینه
معرفی انواع مدل پروتز سینه

رابطه بین پروتز و سرطان سینه

هنوز هیچ گونه ارتباط مستقیمی میان گذاشتن پروتز و بروز سرطان سینه و یا سایر بیماری های خود ایمنی و سیستماتیک کشف نشده است. تنها مشکلی که در این رابطه وجود دارد این است که پروتزهای سیلیکونی و سالینی نمی توانند پرتو و اشعه ها را از خود عبور دهند، در نتیجه مانع دیده شدن بافت سینه توسط ماموگرافی می شوند.

گرچه پیشرفت تکنیک های ماموگرافی در سال های اخیر موجب شده تا رادیولوژیست ها قسمت هایی از بافت اصلی سینه که زیر پروتز مخفی شده را مشاهده و بافت سرطانی را تشخیص دهند.

اما با این وجود توصیه اغلب پزشکان بر این است که اگر در خانواده شما سابقه سرطان سینه وجود دارد، بهتر است برای ریسک کمتر از عمل پروتز سینه اجتناب کنید.

تاثیر پروتز دائمی سینه در روابط جنسی

یکی دیگر از مهمترین مواردی که در جراحی پروتز سینه باید به دقت لحاظ شود، تاثیر پروتزهای سینه در رابطه جنسی است. چرا که سینه یکی از مهمترین بخش های حسی در رابطه جنسی است. این ناحیه به علت دارا بودن اعصاب فراوان تحریک پذیری بسیار بالایی دارد.

به همین علت اغلب خانم ها در پیش نوازی رابطه جنسی از ناحیه سینه تحریک می شوند. از این رو اختلال در ناحیه حسی سینه می تواند بسیار ناخوشایند باشد. به همین خاطر لازم است فرد پزشک با تجربه ای را برای جایگذاری پروتز در سینه انتخاب کند تا بدین وسیله بدون آسیب رسیدن به عصب های حسی سینه، جراحی انجام شود.

سخن پایانی

به طور کلی عمل پروتز سینه یک جراحی ایمن و کم عارضه است و معمولاً طی ۶ ماه تا ۱ سال محل برش های ایجاد شده محو می شود و در افرادی که مشکل بهبود جای زخم دارند و یا به اصطلاح بد زخم هستند، اسکار عمل به صورت یک خط بسیار کمرنگ و ظریف باقی می ماند.

چنانچه این جراحی توسط یه جراح مجرب و با تجربه انجام شود، می تواند یک تاثیر بسیار مثبت و زیبا در ظاهر خانم ها ایجاد نماید.

تحریریه رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی

رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


تماس با ما

beautyashena@gmail.com

ایران

آخرین مطالب
p

هدف ما در رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی ارائه به روزترین و بهترین مطالب پزشکی و زیبایی در دنیا است. تا در کمترین زمان اطلاعات مورد نیازتان را بیابید.
و نیز افراد به راحتی پزشک مورد نظر خود را بیابند. در این راستا بانک جامعی از اطلاعات بهترین پزشکان و مقالات زیبایی و سلامت را برای شما عزیزان آماده نموده ایم.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی محفوظ می باشد. طراحی و بهینه سازی توسط اف تی سنتر