معرفی انواع آلرژی فصلی در کودکان و روش درمان آلرژی کودکان

children-allergy-pezeshkashna-three.jpg

آلرژی‌ فصلی در کودکان

آلرژی فصلی در کودکان یکی از معضلاتی است که ممکن است گریبانگیر هر کودکی شود. اینکه چطور باید از آلرژی پیشگیری یا آن را درمان کرد، یکی از مسائلی است که ذهن والدین بخصوص مادران را به خود مشغول می‌ کند. به همین خاطر رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی با همکاری دکتر شراره اناری درباره‌ ی آلرژی‌ های فصلی کودکان اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار می دهد. پس اگر احساس می کنید کودکتان شرایط حساسی دارد و نسبت به موارد خاصی آلرژی نشان می دهد، پیشنهاد می کنیم این مطلب فوق العاده را با دقت بخوانید.

آلرژی‌ های فصلی کودکان

بهار فصلی است که در آن گیاهان به شدت گرده افشانی می کنند و همین عامل باعث افزایش خطر آلرژی فصلی در کودکان و بزرگسالان می شود. پس اگر کودک شما یکی از هزاران کودک مبتلا به آلرژی فصلی است، مطمئنا در بهار عطسه و سرفه زیادی را تجربه خواهد کرد.

گاهی ممکن است آلرژی های فصلی کودکان تا فصل تابستان هم ادامه داشته باشند. بیماری‌ های آلرژیک ممکن است فقط پوست یا بینی، چشم‌ ها، دستگاه تنفسی و یا سیستم گوارشی را به تنهایی یا با هم درگیر کنند. تماس محیطی با عامل آلرژی‌ زا باعث ایجاد و بروز علائم آلرژی فصلی در کودکان می‌ شود.

حال اگر ما نمی توانیم روند گرده افشانی را متوقف کنیم، می توانیم با استفاده از روش های ساده و خانگی این وضعیت را کنترل کنیم. البته قبل از ارائه پیشنهادات بهتر است اطلاعاتی را در این زمینه کسب نمایید.

علائم آلرژی فصلی در کودکان

در واقع دو نوع آلرژی وجود دارد، آلرژی فصلی و رینیت آلرژی. تفاوت میان آلرژی فصلی و رینیت آلرژیک این است که آلرژی فصلی بسته به فصل سال اتفاق می افتد، اما رینیت آلرژیک بسته به نوع آلرژی و تماس کودک با آن می‌ تواند دائمی، فصلی یا دوره‌ ای باشد.

در رینیت آلرژیک فصلی که به علت تماس با گروه‌ های گیاهان است، علائمی مانند عطسه، خارش بینی و چشم‌ ها و آبریزش از بینی یا چشم‌ ها مشاهده می‌ شود.

علل مشابه آلرژی فصلی در کودکان

آلرژی های فصلی زمانی بروز می کنند که سیستم ایمنی بدن یک ماده را در هوا شناسایی کرده و فکر می کند برای بدن خطرناک است. از این رو بدن برای آزاد کردن برخی از مواد شیمیایی مانند هیستامین ها به جریان خون، عکس العمل نشان می دهد.

این مواد شیمیایی همان هایی هستند که باعث ایجاد علائم و واکنش های آلرژیک می شوند. غالباً علت ایجاد آلرژی در فصل های مختلف متفاوت از یکدیگر است.

به عنوان مثال علت اصلی آلرژی فصلی در کودکان در بهار، گرده افشانی توسط گیاهان، در فصل تابستان چمن، در فصل پاییز گل صدف و همچنین زرد شدن میوه ها و در فصل زمستان در نتیجه آب و هوای سرد معمولاً دلیلی برای ایجاد آلرژی وجود ندارد و کودکان و حتی بزرگسالان می توانند نفس راحتی بکشند.

اما اگر کودک شما جز افرادی است که در زمستان هم دچار آلرژی فصلی می شود، دلیل آن می تواند حساسیت مورثی نسبت به گرد و غباری که در نتیجه افزایش رطوبت در این فصل اتفاق می افتد، باشد.

درمان آلرژی فصلی در کودکان
درمان آلرژی فصلی در کودکان

نشانه های آلرژی فصلی در کودکان

علائم آلرژی فصلی در کودکان می تواند از خفیف تا شدید بروز کند. و اما برخی از علائم که به صورت شدیدتر بروز می کنند شامل بی خوابی، عفونت، غلظت در آب بینی و دهان، مشکل در جذب و آسم می باشند. همچنین محققان دریافته اند که اگر در تابستان دچار تب و آسم شوید، احتمالا آلرژی فصلی شما باعث ایجاد آن شده است.

از مهم ترین و شایع ترین علائم آلرژی فصلی در کودکان به نظر متخصص آلرژی کودکان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عطسه
  • خارش چشم
  • ریزش اشک
  • آبریزش یا گرفتگی بینی
  • گرفتگی گوش ها
  • خارش سینوس، کانال گوش و یا گلو
  • سردرد به ندرت
  • تنگی نفس به ندرت
  • خس خس به ندرت

میزان واکنش در افراد خاص به چه مواردی وابسته است؟

میزان بالا و پایین بودن علائم آلرژی فصلی در کودکان بستگی به میزان در معرض قرار گرفتن آلرژن‌ ها دارد. به این معنی که درختان در بهار، گیاهانی مانند چغندر در تابستان و پاییز و علف‌های هرز در اواخر بهار و تابستان گرده‌ افشانی می‌ کنند و گرده‌ های آن‌ ها از طریق هوا منتقل شده و باعث ایجاد علائم می‌ شوند.

در رینیت آلرژیک دائمی در ابتدا آلرژن‌ های خانگی مثل حیوانات خانگی، ضایعات کپک و حتی سوسک‌ ها می‌ توانند عامل آن باشند. رینیت دوره‌ ای، هنگامی که تماس با آلرژن‌ ها به صورت متناوب ایجاد شود، رخ می‌ دهد به عنوان مثال هنگام دیدار از دوستی که در منزلش حیوان خانگی دارد.

تب بهاره چه علائمی دارد؟

تب یونجه یا تب بهاره واژه‌ ی قدیمی معادل رینیت آلرژیک است. در زمان قدیم از آن‌ جا که بروز علائمی مانند عطسه، احتقان بینی و التهاب چشم هنگام درو کردن مزارع یونجه رخ می‌ داد، این مسأله عاملی شد برای این نامگذاری، وگرنه یونجه هرگز باعث تب نمی‌ شود.

و در رینیت آلرژیک که همراه با عفونت ویروسی یا میکروبی نباشد، تب دیده نمی‌ شود. به طور خلاصه علائم رینیت آلرژیک یا تب بهاره عبارتند از احتقان بینی، ترشحات شفاف و زیاد از بینی، اشک‌ ریزش زیاد چشم‌ ها و در مواردی سرفه به علت ترشحات بینی از پشت حلق.

معمولاً در این کودکان ورم و التهاب اطراف چشم نیز به علت احتقان وریدی دیده می‌ شود. البته رینیت آلرژیک می‌ تواند در درازمدت به بیماری‌ های مهم دیگری مانند سینوزیت یا آسم منجر شود. ممکن است در این کودکان اختلالات خواب، محدودیت فعالیت، عدم تمرکز و اختلالات حلقی و افت تحصیلی نیز دیده شود.

چه کودکانی دچار آلرژی فصلی می‌ شوند؟

رینیت آلرژیک در کودکان کمتر از شش ماه نادر است و به طور معمول در کودکان بالای سه سال دیده می‌ شود. معمولاً سابقه‌ ی خانوادگی آلرژی در بیماران مبتلا وجود دارد. اگر یک والد مبتلا باشد، خطر ابتلا به آلرژی در کودک ۲۵ درصد است و اگر هر دو والد به آلرژی مبتلا باشند، این خطر به ۵۰ تا ۷۰ درصد می‌ رسد.

همان‌ طور که قبلاً ذکر شد، گرده‌ های گیاهان، چمن، حیوانات خانگی، کپک و سوسک از عوامل شایع ایجاد آلرژی‌ های تنفسی هستند. حذف آلرژی یا اجتناب از عامل آلرژی‌ زا باعث پیشگیری از علائم آلرژی فصلی کودکان می‌ شود.

به حداقل رساندن آلرژی‌ های حیوانی و خروج حیوان خانگی از منزل، بسته نگه داشتن درها و پنجره‌ ها، به حداقل رساندن زمان های بیرون از منزل، استفاده از ماسک در فصل بهار، اجتناب از قرار گرفتن در معرض دود تنباکو و تهویه مناسب باعث کنترل تماس با گرده‌ های گیاهان می‌ شود.

استفاده از ماسک‌ تنفسی هنگام عبور از باغ‌ ها، یا مواجه با مزارع و گیاهان، پوشاندن تشک‌ ها و بالش‌ها با پوشش‌های مقاوم و شست‌ وشوی آن‌ ها با آب داغ به صورت هفتگی برای کنترل تماس با مایت‌ های آلرژی‌ زا، همگی از جمله راهکارهایی است که می‌ تواند بروز آلرژی فصلی کودکان را تحت کنترل در آورد.

درمان آلرژی فصلی در کودکان
درمان آلرژی فصلی در کودکان

راه درمان آلرژی چیست؟

پرهیز از آلرژی‌ ها، درمان‌ دارویی مانند کورتن داخل بینی که به صورت موضعی عمل می‌ کند، داروهای خوراکی آنتی‌ هیستامین برای کنترل خارش و در برخی موارد آنتی هیستامین‌ های موضعی داخل بینی و انواعی از داروهای خوراکی دیگر بر حسب علائم پیشنهاد می‌ شوند.

ایمونوتراپی هم در مواردی برای درمان آلرژی کودکان می‌ تواند راهکار مناسبی باشد. به صورت کلی نباید نسبت به حساسیت های غذایی و فصلی کودک بی تفاوت بود. زیرا ممکن است زمینه ساز سایر بیماری های جدی در کودک شود.

درمان خانگی آلرژی فصلی در کودکان

برای نتیجه گیری از درمان های خانگی در هر زمینه ای نیاز به زمان بیشتری است، اما در واقع درمان های خانگی از بی عارضه ترین درمان ها به شمار می روند. از کاربردی ترین درمان های خانگی در زمینه آلرژی فصلی در کودکان می توان به استفاده از گیاهان زیر اشاره کرد؛

پیاز یکی از مواد غذایی است که علاوه بر آنتی اکسیدان، غنی از کورستین است (کورستین یکی از تاثیر گذارترین داروها در زمینه رفع آلرژی به شمار می رود) به همین خاطر پیاز می تواند به عنوان یک داروی گیاهی در رفع و یا کنترل آلرژی فصلی مورد استفاده قرار بگیرد.

چغندر قند حاوی ویتامین های A، C، B6 و زاکتین، فولات فیبر، لوتئوم، انواع مختلفی از مواد معدنی و کورستین است. از این رو می تواند تاثیر خوبی در بهبود سیستم ایمنی بدن گذاشته و همانطور که عنوان شد بهبود سیستم ایمنی بدن می تواند به عنوان یک مانع یا یک درمانگر برای رفع آلرژی فصلی در کودکان عمل کند.

کلم بنفش همانند کلم سفید و گل کلم دارای یک ترکیب گوگردی می باشد که شامل بسیاری از آنتوسیانین ها، کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها و دیگر آنتی اکسیدان ها می باشد. این ماده غذایی هم می تواند تاثیر قابل توجه ای در پیشگیری و یا درمان انواع آلرژی بخصوص آلرژی فصلی در کودکان بگذارد.

واکسن آلرژی فصلی در کودکان در چه مواردی تجویز می‌شود؟

هنگامی که کنترل عوامل محیطی و مداخلات دارویی به طور کامل مؤثر نباشند یا عوارض ناخواسته‌ ای ایجاد شود، باید از ایمونوتراپی یا واکسن استفاده کرد.

مکانیسم واکسن آلرژی پیچیده است و شامل افزایش تولید پادتن‌ هایی از نوع G و I و کاهش تولید IgE عامل ایجاد آلرژی و تغییر در تولید «سایتوکاین» در پاسخ به چالش با عامل آلرژی‌ زا می باشد.

برای انجام این کار به تزریق‌ های مکرر نیاز است که فواصل آن را پزشک متخصص آلرژی تعیین می‌ کند و با توجه به خطر بروز شوک آنافیلاکسی حتماً باید در مطب مجهز به عوامل احیا انجام شود و بیمار حداقل نیم ساعت بعد از تزریق ماده آلرژن تحت نظر قرار گیرد.

سخن پایانی

در واقع آلرژی فصلی در کودکان بیماری خطرناکی نیست، اما می تواند مشکلات زیادی را برای کودکان و حتی والدین آن ها ایجاد کند. در حال حاضر مراجعه مناسب و سریع بعد از مشاهده اولین علائم و یا عدم تماس با موارد حساسیت زایی که قبل تر عنوان شد می تواند به عنوان بهترین راه ها برای مقابله با این بیماری باشد.

رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی با همکاری مجله هفت روز زندگی

رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


تماس با ما

beautyashena@gmail.com

ایران

p

هدف ما در رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی ارائه به روزترین و بهترین مطالب پزشکی و زیبایی در دنیا است. تا در کمترین زمان اطلاعات مورد نیازتان را بیابید.
و نیز افراد به راحتی پزشک مورد نظر خود را بیابند. در این راستا بانک جامعی از اطلاعات بهترین پزشکان و مقالات زیبایی و سلامت را برای شما عزیزان آماده نموده ایم.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای رسانه آنلاین پزشکی و زیبایی محفوظ می باشد. طراحی و بهینه سازی توسط اف تی سنتر